ZŠ a MŠ Poříčany
ZŠ T.G.M. a MŠ Poříčany

Zápis do 1. třídy pro školní rok 2025/2026 bude probíhat dne 9. 4. 2025 od 14:00 do 17:00.

 

Jídelníček

Alergeny ve školním stravování

Od 13.12.2014 vznikla školním jídelnám povinnost informovat strávníky o přítomnosti alergenů v podávaných pokrmech. Tato povinnost vyplývá ze směrnice 1169/2011 EU a vyhlášky 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin § 8 odst. 10. Přítomnost alergenů na jídelním lístku bude vyznačena číslem, pod kterým se daný alergen nachází. Tento přehled alergenů, který je legislativně stanovený je vyvěšen na nástěnkách v blízkosti jídelních lístků nebo k nahlédnutí pod tímto jídelním lístkem.

Školní jídelna má pouze povinnost informační, tzn. nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.


Karel Nehasil
vedoucí školní kuchyně  

Jídelní lístek MŠ Typ: PDF dokument, Velikost: 160.52 kB

pondělí 17. 3.

dopolední svačina:
Cereálie s mlékem (alergeny č. 1, 7)
polévka:
Cibulová (alergeny č. 1, 7)
hlavní jídlo:
  1. Rajská omáčka,masové koule,těstoviny (alergeny č. 1, 3, 6)
  2. Cézar salát, celozrnná bulka (alergeny č. 1, 3, 6, 7)
odpolední svačina:
Vaječná pomazánka, chléb, banán (alergeny č. 1, 3, 7)

úterý 18. 3.

dopolední svačina:
Námořnická bašta,chléb,okurka (alergeny č. 1, 4, 7)
polévka:
Hrachová (alergeny č. 1, 6, 7)
hlavní jídlo:
  1. Pečené kuřecí stehýnko,brambory (alergeny č. 6, 7)
  2. Krupicová kaše s posypem (alergeny č. 1, 7)
zákusek:
Kompot
odpolední svačina:
Jogurt, rohlík (alergeny č. 1, 7)

středa 19. 3.

dopolední svačina:
Houska s máslem a pažitkou, paprika (alergeny č. 1, 3, 7)
polévka:
Slepičí s těstovinou (alergeny č. 1, 3, 6, 9)
hlavní jídlo:
  1. Hovězí Stroganov, rýže dušená (alergeny č. 1, 6, 7, 10)
  2. Smažený celer, brambory, dip (alergeny č. 1, 3, 6, 7, 9)
odpolední svačina:
Uherská pěna,chléb,hruška (alergeny č. 1, 7)

čtvrtek 20. 3.

dopolední svačina:
Tuti fruti, rohlík, hrozno (alergeny č. 1, 3, 7)
polévka:
Z vaječné jíšky (alergeny č. 1, 3, 6, 7)
hlavní jídlo:
Plněné bramborové knedlíky uzeným,zelí (alergeny č. 1, 3, 6)
odpolední svačina:
Mrkvové muffiny, kakao (alergeny č. 1, 3, 7)

pátek 21. 3.

dopolední svačina:
Dětská výživa,piškoty (alergeny č. 1, 3, 7)
polévka:
Kuřecí s celestýnskými nudlemi (alergeny č. 1, 3, 6, 7, 9)
hlavní jídlo:
  1. Penne s kuřecím masem a peperonatou (alergeny č. 1, 3, 6, 7)
  2. Grenadýrský pochod, okurka (alergeny č. 1, 3, 6, 7)
odpolední svačina:
Bylinková lučina,žitný chléb,jablko (alergeny č. 1, 3, 7)